apple-iphone-smartphone-desk

Het aandeel Apple weet het al jarenlang goed te doen op de beursvloer. De goede prestatie van de smartphonemaker heeft er voor weten te zorgen dat heel wat beleggersharten zijn veroverd. De beleggers staan op dit moment werkelijk in de rij om een aandeel Apple te bemachtigen.

Dit jaar is Apple ook geweldig uit de startblokken gekomen. Vorig jaar waren er nog twijfels over de toekomst van Apple – met name door de zorgen in China – maar van die angst lijkt op dit moment geen enkele sprake meer te zijn. Zo is Apple dit jaar al met meer dan 20% in waarde gestegen.

Apple is dit jaar met meer dan 20% in waarde gestegen

apple-prestatie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is die enorme stijging van de afgelopen weken in beeld gebracht. Ondanks deze geweldige prestatie, spreekt Thomas H. Kee zijn twijfels uit over het aandeel. De voormalige analist van Morgan Stanley laat weten dat ook een belegging in Apple risicovol is.

Volgens Kee denkt een groot gedeelte van de beleggers op dit moment dat het aandeel Apple alleen nog maar verder in waarde kan gaan stijgen. Maar, zelfs het aandeel Apple kan het moeilijk gaan krijgen op het moment dat het sentiment op de markten verandert. En volgens Kee is die kans goed mogelijk, want op dit moment hebben we te maken met een koers-winstverhouding van boven de 27 en het historisch gemiddelde komt uit op een stand van 14,5. Volgens Kee is daarom een belegging in Apple geen garantie voor succes.