pond-britse

Theresa May verraste afgelopen dinsdag vriend en vijand door vervroegde verkiezingen aan te kondigen. Ze wil dat op 8 juni de Britten naar de stembussen gaan om een nieuwe regering te kiezen. Ondanks het feit dat haar Conservatieve Partij in de peilingen er goed voorstaat, blijft dit toch wel een grote gok.

Recent kwam er ook een verrassende draai bij een van de grootste pessimisten van het Britse pond. Deutsche Bank is sinds de uitslag van het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk al negatief gestemd over de toekomst van de Britse valutamunt, maar daar kwam recent dus een verandering in.

Pond herleeft door aankondiging van May

pond-herleeft

George Saravelos, valuta-analist bij Deutsche Bank, laat weten dat de bank op dit moment al haar shortposities op het pond aan het sluiten is. Volgens hem zorgde de verrassende beslissing van May er voor dat de bank deze beslissing heeft genomen. Kort na deze beslissing wist het Britse pond flink in waarde te stijgen.

Gezien de peilingen verwacht Saravelos dat de Conservatieve Partij van May tijdens de verkiezingen een grote meerderheid zal behalen. Dit kan er voor gaan zorgen dat May meer tijd heeft om te onderhandelen over de Brexit. Daarnaast laat hij weten dat de conservatieven over het algemeen niet zinspelen op een ‘harde Brexit’. Daarnaast versterkt een stevige regering de onderhandelingspositie van het Verenigd Koninkrijk.

Ten slotte laat de analist van Deutsche Bank weten dat de zakenbank de komende weken naar buiten zal komen met een nieuwe toekomstvoorspelling.