Leren rijk worden

Stel dat je kan leren om rijk te worden. Zou jij dat doen? De weg naar rijkdom heeft 1 grote gemeenschappelijk factor voor de meeste miljonairs: het is een lange weg. Wanneer je niet rijk wordt door de lotto te winnen of een erfenis, moet je leren denken op lange termijn. En dat kan je leren.

Beleggen is voor veel mensen een belangrijke manier om een groot kapitaal bij elkaar te krijgen. Een van de belangrijkste factoren van succesvol beleggen is geduld en de kunst om voldoening uit te stellen tot later om meer winst te behalen. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Utah kan deze discipline aangeleerd worden.

Ze onderzochten in welke mate hun studenten bereid waren om een financiële winst uit te stellen om er meer winst voor in de plaats te krijgen. Met andere woorden, kan je leren om je impulsen te beheersen?

Behaal een Master in ‘Rijk Worden’

De onderzoekers bestudeerden een volledige semester 2 groepen. 237 studenten kregen een semester lang lessen over financiële opvoeding. De controlegroep van 80 studenten kreeg lessen abnormale psychologie. Beide groepen werden aan het begin en aan het einde van het semester getest.

Bij de groep die lessen financiële opvoeding kregen, verhoogde de controle over hun financiële impulsen terwijl er bij de andere groep geen veranderingen werden vastgesteld. Alle studenten in de eerste groep gingen er aan eenzelfde ratio op vooruit, ongeacht hun beginvaardigheden.

Het aanleren van financiële discipline is een bijzonder belangrijke eigenschap voor wie rijk wil worden. Zowel in het leven, het bedrijfsleven als op de aandelenmarkt moet je leren denken op lange termijn. Toch is dit een eigenschap die bij veel mensen ontbreekt. En juist dat heeft die eerste groep geleerd.

6 tips om te leren rijk worden

Beleggen is altijd en overal een oefening op lange termijn. En toch kijken de meeste beleggers naar hun portefeuille op korte termijn.

Het onderzoek bracht aan het licht dat studenten die financiële opvoeding genoten meer controle hadden over hun beslissingen en meer risico tolereren. Ze waren bereid langer te wachten en ups en downs te trotseren als het eindresultaat er beter van werd.

Rijk worden kan je dus leren. Je kan bijvoorbeeld beginnen via dit handige e-boek ‘ Rijk worden in 6 simpele stappen‘ of door je in te schrijven op onderstaande gratis nieuwsbrieven van Slim Beleggen.

Bron: MarketWatch