Je ziet op een gegeven momenten de volledige puzzel in mekaar schuiven. Plots passen alle plaatjes in elkaar en doet de marktwerking de rest. Het resulteert vaak (en steeds vaker) in uitmuntende rendementen. Dat zien we nu ook met Bitcoin. Om terug te komen op de vraag wat het potentieel van Bitcoin is. Daar kunnen we kort op antwoorden: we hebben naar onze mening nog maar het puntje van de ijsberg gezien.

We denken dat voor Bitcoin (en de rest van de Altcoins) een mooie toekomst is weggelegd, wat zich in de praktijk zal vertalen in stratosferisch hogere prijzen op de lange termijn. En dat is geen overdrijving. We gaan nog eens wat vergelijkingen aan u tonen, zodat u meteen begrijpt waarom we nog een GIGA potentieel in deze sector zien.

Op de eerste plaats wordt Bitcoin vaak in het segment van de (online) betaalmarkt getrokken. Wij vinden die vergelijking niet de juiste, maar goed, laat ons Bitcoin eens vergelijken met de huidige marktleiders in de betaalmarkt.

Marktleiders Betaalindustrie vs Bitcoin

Zoals u kan zien, is Bitcoin nog altijd maar een kleine speler, in deze mondiale betaalmarkt. Bitcoin moet nog minimaal verdubbelen vanaf de huidige prijs, om mee te kunnen doen met de grootste spelers in de betaalmarkt.

Bitcoin is een waardig alternatief voor goud

Wij beschouwen Bitcoin specifiek, maar de cryptomarkt in het algemeen, vooral als een nieuwe activaklasse.  Als we de huidige omvang van de complete cryptomarkt – Bitcoin + Altcoins – dan kan u meteen zien waarom we stratosferische stijgingen voorzien voor dit segment, op de langere termijn.

Waarde per Activa (incl Bitcoin)

Op de bovenstaande grafiek is de staafgrafiek van Bitcoin zo klein, dat het lijntje niet eens te zien is, ten opzichte van activa zoals goud, aandelen of obligaties. En dan hebben we de grootste klasse ter wereld, de derivatenmarkt, nog maar even gemakshalve buiten beschouwing gelaten.

We zullen daarom de cijfers ook nog eens opsommen voor u:

  • Derivatenmarkt: 700.000 miljard dollar
  • Obligatiemarkt: 199.000 miljard dollar
  • Aandelenmarkt: 69.000 miljard dollar
  • Goudmarkt: 7.000 miljard dollar
  • Cryptomarkt: amper 55 miljard dollar

Kortom, de cryptomarkt vormt momenteel slechts een druppel in een oceaan aan kapitaal.

Deze markt moet al X 127 stijgen, om de goudmarkt te benaderen. Of x 1.255 aanzwellen om de aandelenmarkten te benaderen. Over de rest gaan we het maar niet hebben. U begrijpt vast het persectief, waar we hier over spreken.

Het potentieel is amper met woorden te beschrijven.

Hoe hoog kan de prijs van Bitcoin stijgen?

Let wel, we gaan hier niet beweren dat de cryptomarkt ook met dergelijke proporties gaat stijgen. Maar zelfs als het maar een fractie is, dan nog kunnen vroege beleggers schatrijk worden met Bitcoins of de juiste Altcoins.

Hoe hoog Bitcoin gaat stijgen? Daar hebben we het raden naar, maar laten we de eerste investeerder in Snapchat anders eens een gooi doen.

Volgens Jeremy Liew kan Bitcoin tegen 2030, dus over pakweg 12 jaar, stijgen tot $500.000. Een waanzin idee, horen we u al denken. Maar als Bitcoin jaarlijks 50% of meer kan stijgen, dan zijn we er al over 12 jaar.

Alleen al in 2017 is de prijs op dit ogenblik verdubbeld, en vorig jaar verdubbelde Bitcoin ook al eens in waarde. Dus zo apart is die stelling helemaal niet.

Hoe kan je beleggen in Bitcoin?

Maar voor u beslist om te investeren in Bitcoin, is het aangewezen om u te attenderen op de grillen van deze markt. De prijs van Bitcoin mag dan wel verVIERvoudigd zijn sinds we ons KOOPADVIES lanceerden, we weten ook uit ervaring dat het na een snelle stijging, ook weer hard naar beneden kan.

Dat hebben we enkele jaren terug al eens gezien. Daar willen we u natuurlijk ook voor behoeden. Hoe onze analisten dat precies doen, dat leest u in het Technologie Rapport. Daar staan hun concrete adviezen en aanwijzingen allemaal in.

Zowel in het uitgebreide maandrapport, als in de tussentijdse ALERTS. U blijft constant op de hoogte van de CRYPTOMARKT. En dat is exact hetgeen u wil, in een onstuimige markt als die van Bitcoin.