Dat de cryptomarkt ‘hot’ is, is als een open deur intrappen. Bitcoin en Ethereum staan helemaal bovenaan de lijst met toppers. Maar volgens CoinmarketCap zijn er ondertussen al meer dan 840 cryptomunten, samen goed voor een marktkapitalisatie van $135 miljard. Welke namen moet je nog in het oog houden?

Bitcoin, Ethereum en Ripple zijn samen goed voor meer dan $100 miljard of zo’n 75% van de volledige cryptomarkt. Maar het lijkt wel alsof er iedere dag nieuwe cryptomunten bij komen. En dat is juist de kracht van de cryptomarkt.

Wanneer bepaalde instanties Bitcoin bijvoorbeeld aan banden willen leggen, springt iedereen op de volgende crypto. En weer de volgende, en de volgende, en… Een ware ‘rat race’, die overheden onmogelijk kunnen winnen. Het wordt Bitcoin omarmen … of vechten tegen de bierkaai.

Maar ook Ethereum bewijst de wereld een dienst. Ethereum is een logische evolutie van het internet. Het internet is al decennia oud en eigenlijk volwassen. Ethereum kondigt zich aan als dé kandidaat om internet 2.0 te worden.

De mogelijkheden van de cryptomarkt zijn eindeloos

En in alle luwte van Bitcoin en Ethereum ontwikkelen zich nieuwe altcoins met nieuwe ideeën, nieuwe toepassingen, nieuwe visies. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar let op, een (groot) deel van de cryptomunten zal over x-aantal jaar enkel nog een duister bestaan kennen. Zo gaat dat met nieuwe technologieën. The winner takes it all.

Maar er zijn toepassingen genoeg om voldoende ‘winners’ te hebben en volgens CoinTelegraph zijn dit de meest belovende altcoins van 2017. (grafieken tot 14/06/2017)

Wings

Wings

Wings was een van de eerste nieuwe cryptomunten dit jaar. De populariteit gaat enorm op en neer. Momenteel heeft Wings een marktwaarde van $68 miljoen. Wings komt uit Zwitserland en biedt mogelijkheden aan om gedecentraliseerde projecten te creëren en promoten. Ze gebruiken slimme contracten om de projecten te evalueren.

Gnosis

Gnosis

Gnosis begon in februari en kende redelijk snel een hoge mate van aandacht. Sinds mei is die aandacht wat bekoeld. Momenteel heeft de altcoin een marktwaarde van $300 miljoen. Gnosis biedt een platform aan voor de creatie van DApps en is een “crowdsourced wisdom” platform om te speculeren op toekomstige gebeurtenissen.

Zcash

Zcash

Zcash is al ontstaan in oktober 2016 maar werd pas in maart dit jaar echt ontdekt. Zcash is het eerste open financieel systeem dat opereert met zero-knowledge cryptography. Zcash versleutelt betalingen en gebruikt een specifieke methode om die informatie te valideren. Op deze manier moet het mogelijk zijn om volledig anoniem betalingen uit te voeren. Momenteel heeft Zcash een marktwaarde van $633 miljoen.

Golem

Golem

Eind maart was Golem een van de 15 meest waardevolle cryptomunten ter wereld. Het crowdfunding evenement van Golem was de 2e snelste ter wereld. Er werd $8,6 miljoen opgehaald in 29 minuten. Golem wil een groot, globaal, krachtig netwerk worden dat 100% open sourced is. Ze noemen zichzelf ‘Een wereldwijde supercomputer’. Golem heeft momenteel een marktwaarde van $472 miljoen. In tegenstelling tot vele andere cryptomunten is Golem geen cryptomunt, maar een token gebaseerd op Ethereum dat dient als ruilmiddel tussen diegene die participeren op het Golem netwerk.

Stratis

Stratis

Stratis is een krachtig blockchain platform met een unieke mogelijkheid om gedecentraliseerde apps te coderen in C#. Dit opent enorme mogelijkheden voor ontwikkelaars. Stratis geeft organisaties ook de mogelijkheid om private blockchains te ontwikkelen in de vorm van sidechains. Stratis is momenteel meer dan $900 miljoen waard.

Bron: CointTelegraph

Grafieken: CoinmarketCap