Toen Donald Trump in november verrassend genoeg de eindzege naar zich toe wist te halen, werd er geschrokt gereageerd in Amerika. Haast niemand had er immers rekening mee gehouden dat deze man de nieuwe president van de VS zou kunnen gaan worden. Toch wist deze verrassende verkiezingsoverwinning eerst de nodige vruchten van zich af te werpen.

Allereerst wist het consumentenvertrouwen flink toe te nemen. Als gevolg hiervan durven de Amerikanen weer sneller grote uitgaven te doen. De reden hiervan zat met name in de fiscale plannen van Trump. De beoogde belastingverlaging voor bedrijven zou immers uiteindelijk ook gunstig zijn voor de burgers zelf. Toch lijken die fiscale plannen op dit moment eerder een droom te zijn dan harde realiteit.

Amerikanen geven hun geloof in Trump op

Sinds de aantreding van Trump wordt de kersverse president van de VS al achtervolgd door diverse schandalen. En al deze negatieve publiciteit weet er voor te zorgen dat het geloof in de president steeds verder afneemt.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het consumentensentiment in een dalende trend is beland. We bewegen nog wel boven het niveau van voor de verkiezingsoverwinning van Trump, maar het is duidelijk dat de toon voor dit jaar gezet is. Trump is nu aan zet om het vertrouwen van de Amerikanen terug te winnen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)