Tijdens de Franse verkiezingen wist Macron de eindzege naar zich toe te halen. En terwijl heel veel Fransen hopen op een periode van rust, lijkt die er niet te gaan komen. Macron wil namelijk grote hervormingen gaan doorvoeren en in het bijzonder moet de Franse arbeidsmarkt een totale metamorfose ondergaan. Ondanks dat, was de Franse burger zelden zo hoopvol over de toekomst.

De Franse economie heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Net als veel andere Europese economieën werd de Franse economie geconfronteerd met een hoge werkloosheid. Met name de jeugd had moeite om aan een baan te komen. Door het herstel van de Europese economie heeft Frankrijk sinds het jaar 2015 een dapper economisch herstel ingezet. En dat is ook duidelijk terug te zien.

Franse consumenten geloven in de toekomst

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het Franse consumentenvertrouwen is gestegen naar een niveau die we voor het laatst net voor het uitbreken van de financiële crisis hebben gezien. Aangezien het feit dat destijds het consumentenvertrouwen alleen maar bergafwaarts ging, is het te hopen dat het deze keer beter afloopt.

Het een en ander zal wel afhangen van de nieuwe Franse premier. Macron wil stevige hervormingen gaan doorvoeren en daarbij kan hij de conservatieve Fransen tegen zich in het harnas gaan jagen. Het kan in Frankrijk dus een hete zomer gaan worden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)