(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel zal dinsdag voorbeurs een hogere winst op een gestegen omzet bekendmaken. Dit is de verwachting van 18 door Vara Research geraadpleegde analisten in een door AkzoNobel zelf gepubliceerde consensus.

De analisten voorzien gemiddeld een 5,8 procent hogere kwartaalomzet van 3,924 miljard euro en verwachten een 0,9 procent hoger operationeel resultaat (EBIT) voor incidentele posten van 495,2 miljoen euro. De marktvorsers komen gemiddeld uit op 2,6 procent hogere aan aandeelhouders toe te kennen nettowinst van 320,2 miljoen euro.

Analist Christian Faitz van Kepler Cheuvreux voorziet voor Decorative Paints een volumegroei van 3 procent, maar in deze divisie ook 3 procent lagere prijzen. Voor Performance Coatings wordt een omzetbijdrage van circa 5 procent voorzien van de overgenomen industrial coatingstak van BASF, wat vermoedelijk leidt tot een totale verwachte omzetstijging van 8,0 procent in deze divisie. Voor de af te splitsen divisie Specialty Chemicals voorziet de marktvorser een volumegroei van 2,5 procent en een gemiddelde prijsdaling van 0,5 procent.

De analist noemt de doelstellingen voor 2020 met een rendement op omzet van 16 procent en een rendement op investeringen van meer dan 20 procent “ambitieus”. Kepler Cheuvreux  heeft op AkzoNobel Reduceren als advies met een koersdoel van 68,00 euro en merkte daarbij op dat bij deze waardering wordt uitgegaan van een zelfstandig voortbestaan van het concern en waarbij vooralsnog de divisie Specialty Chemicals is inbegrepen.

Goldman Sachs is AkzoNobel vorige maand gaan volgen met Neutraal als advies en een koersdoel van 85,00 euro. De analisten van de bank merkten daarbij op dat AkzoNobel na de aangekondigde afsplitsing van Specialty Chemicals een attractievere overnameprooi kan worden. Zij zijn daarbij van mening dat er veel te zeggen is voor verdere consolidatie in de coatingsindustrie.

Vorige week liet de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries weten na drie door AkzoNobel afgewezen pogingen af te zien van een nieuw overnamebod op zijn Nederlandse sectorgenoot.

AkzoNobel en Elliott Advisors staan donderdag 27 juli aanstaande voor de kort geding rechter om de klacht van de activistische aandeelhouder Elliott over het beleid van het bestuur van het verf- en chemieconcern inzake de overnamepogingen door PPG Industries te behandelen. 

De kwartaalrapportage van AkzoNobel op dinsdag staat onder leiding van de nieuwe CEO Thierry Vanlancker, die op 19 juli aantrad na het plotselinge vertrek van Ton Büchner om gezondheidsredenen.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel maandag 1,2 procent lager op 75,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.