De afgelopen jaren is het goed vertoeven geweest indien u een belegging had gedaan in de Amerikaanse aandelenmarkt. Daarbij wist Wall Street het in het meest van de gevallen een stuk beter te doen dan de Europese, Aziatische en Japanse beurzen. Toch nemen de Amerikaanse aandelen een steeds minder grote plek in binnen de gemiddelde portefeuille van de Amerikaanse fondsbestuurders.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, is te zien dat de positionering van de portefeuille van de Amerikaanse fondsbestuurders de afgelopen maanden is verplaatst van Amerikaanse aandelen naar meer Europese, Aziatische, Japanse en Britse aandelen. Volgens Bank of America Merrill Lynch is het duidelijk dat de fondsbestuurders steeds meer hun winsten beginnen te pakken op Amerikaanse aandelen en hun heil ergens anders beginnen te zoeken.

Fondsbestuurders richten zich op andere markten

Overigens is het niet vreemd dat steeds meer fondsbestuurders opzoek gaan naar andere investeringsmogelijkheden. De Amerikaanse aandelen hebben immers de afgelopen jaren voorop gelopen in de feestvreugde en heel wat andere aandelen hebben pas sinds kort de stijgende trend te pakken.

Wel wordt het door deze grafiek steeds duidelijker dat de huidige rally op Wall Street door steeds minder partijen gedragen wordt. Daarnaast grijpen heel wat beleggers deze rally aan om hun posities van de hand te doen. En dat zijn niet bepaald gezonde ingrediƫnten voor een langdurige rally.