Voorheen was Bill Gates de voornaamste kandidaat om als eerste mens ooit $1.000 miljard waard te zijn, of de eerste biljoenair. Maar het ziet er steeds meer naar uit dat die eer wel eens Jeff Bezos van Amazon te beurt kan vallen. Volgens Oxfam kan dat al binnen 25 jaar.

Uit een onderzoek van Oxfam blijk namelijk dat er in 2009 iets minder dan 800 miljardairs rondliepen op deze planeet. Hun fortuin was toen $2.400 miljard waard. Vandaag zijn deze 800 miljardairs goed voor een fortuin van $5.000 miljard. Dit is een jaarlijkse groei van 11%.

Indien deze trend aanhoudt, kent de wereld zijn eerste biljoenair voor het jaar 2042.

Voorheen werd gedacht dat ’s werelds rijkste persoon, Bill Gates, die titel naar zich toe zou trekken. Maar Gates is al sinds 2006 niet meer actief bij Microsoft. Gates legde zich het afgelopen decennia vooral toe op zijn Bill and Melinda Gates Foundation. Via deze liefdadigheidsorganisatie wil Gates vooral ziektes en armoede bestrijden. Hij is dus niet actief bezig met zijn fortuin uit te breiden.

Jeff Bezos is the coming man

Courtesy of: Visual Capitalist

Jeff Bezos van Amazon is nog wel actief bezig met rijker worden. Naast Amazon investeert hij in 2013 in The Washington Post. Dit was een krant die op sterven na dood was en nu een van de sterkste digitale nieuwsdiensten heeft. Bezos is ook bezig met het ontwikkelen van herbruikbare rakketten via BlueOrigin, zoals Elon Musk met SpaceX.

Recent kocht Bezos nog Whole Foods met de intentie om de voedselindustrie te hervormen. En natuurlijk is er vooral Amazon, het bedrijf dat al 20 jaar op de beurs noteert maar nog steeds innoveert als een startup.

Als er binnen de 25 jaar iemand een persoonlijk fortuin zal kennen van $1.000 miljard, staat op dit moment Jeff Bezos op kop van de potentiële kandidaten.

Bron: Business Insider