Wanneer je beleggers ziet pronken met 1.000-en procenten winst, lijkt het wel alsof het gemakkelijk is om zo’n ten-bagger te scoren. Voor velen voelt zo’n beleggingen aan als gokken. Tot op een bepaald niveau is het dat ook. Maar wie de 1%-regel toepast, geeft zichzelf een enorme kans om te slagen en … rijk te worden.

De laatste maanden zijn het vooral de cryptomunten die beleggers blij maken met gigantische winsten. Maar veel beleggers weten niet hoe ze daar mee moeten omgaan. Het zijn en blijven risicovolle beleggingen. Beleg je te weinig en gaat het omhoog, heb je spijt dat je niet meer hebt geïnvesteerd. Beleg je te veel en gaat het omlaag, ben je veel geld kwijt.

Op de vraag hoeveel je dan zou moeten investeren bij dergelijke hoog-risico beleggingen, zegt expert Chamath Palihapitiya… 1% van je vermogen.

Chamath Palihapitiya is onder andere een vroege belegger in Facebook. Wanneer het aankomt op dergelijke investeringen zoals Facebook, Snapchat of de cryptomunten raadt hij aan om slechts 1% van je vermogen te beleggen.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Er zijn dagelijks tientallen nieuwe opportuniteiten. Voor iedere Bitcoin zijn er ondertussen ook al honderden andere cryptomunten waar we waarschijnlijk nooit iets van zullen horen.

Door slechts 1% van je vermogen in zo’n investering te steken, creëer je een win-win situatie.

Wanneer de investering slecht afloopt (wat de grootste kans heeft) ben je niet veel geld kwijt. En wanneer de investering de jackpot van je leven wordt, kan je er alsnog rijk van worden.

Zo investeerde hedge fund Legg Mason in 2014 in Bitcoin. Ondanks het immense potentieel kochten ze slechts voor 1% van hun beheerd vermogen Bitcoins. Wanneer Bitcoin niet zou doorbreken, was het verlies minimaal. Nu is Bitcoin een van het top holdings.

Iedere belegging die je doet, heeft het potentieel om terug te vallen naar 0 euro. Hoe risicovoller de belegging, hoe kleiner het deel zou moeten uitmaken van je totaal vermogen. Beleggers hebben het vaker mis dan juist. De kunst is om het verlies zo klein mogelijk te houden en de winst maximaal te laten oplopen.

Bron: Business Insider