Op dit moment wordt er met name in de media aandacht besteed aan de prestaties van de aandelenmarkten. Natuurlijk is dat niet vreemd, want de meeste indices weten keer op keer nieuwe recordkoersen neer te zetten. Toch verdient de goudprijs ook het nodige krediet en met name de koopjesjagers zouden gefocust moeten zijn op het gele metaal.

De goudprijs is dit jaar opnieuw goed uit de startblokken gekomen.  Tijdens de eerste weken van dit beursjaar wist de goudprijs flink in waarde te stijgen en ook de afgelopen weken hebben de stieren weer volledig de regie terug in handen genomen. En die trend zou zich de komende weken kunnen gaan voortzetten, want de statistieken zijn in het voordeel van goud.

De statistieken zijn in het voordeel van de goudprijs

Op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Commodity Seasonality, is te zien dat we over de afgelopen 20 jaar gemeten gemiddeld gezien bij de goudprijs in de maand augustus en september te maken hadden met een prijsstijging. De gemiddelde stijging in augustus komt uit op 1,3% en september weet het gemiddeld nog wat beter te doen met een stijging van 1,4%.

Wat dat betreft zouden de goudbeleggers tijdens deze zomerweken goede zaken kunnen gaan doen. Ten opzichte van de slotstand van 2016 beweegt de goudprijs nog steeds meer dan 9% hoger, maar daar zou in de nabije toekomst dus nog meer winst bij kunnen gaan komen.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER