Gisteren wisten de Europese en Amerikaanse aandelenmarkten zich te herstellen van de berentikken die er vorige week werden uitgedeeld. Afgelopen vrijdag waren er al tekenen van herstel zichtbaar en dat beeld werd gisteren volledig bevestigd. Ondanks deze herstelbeweging, moeten we voorbereid zijn op een serieuze correctie.

Volgens de strategen van HSBC Holdings Plc hebben we op dit moment te maken met een bijzondere situatie bij de Europese hoofdindex. De MSCI Europe heeft namelijk al meer 13 maanden niet meer te maken gehad met een correctie van meer dan 10% (vanaf de hoogste koers gerekend). Dit is de langste reeks sinds de start van de stierenmarkt in het jaar 2009.

Beleggers moeten waakzaam zijn voor een serieuze correctie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is deze lange reeks – zonder een correctie van minstens 10% – in beeld gebracht. Volgens de strategen van HSBC Holdings Plc zorgt deze ongezonde lange reeks er voor dat de kans op een stevige correctie flink is toegenomen. Daarnaast moeten we de komende tijd rekening houden met meer geopolitieke spanningen in de wereld. En zoals we de afgelopen week hebben gemerkt, hebben deze spanningen nog steeds invloed op de beurskoersen.

Ondanks de herstelbeweging van de afgelopen twee handelsdagen, moeten we ook in de nabije toekomst waakzaam zijn voor een serieuze correctie. Want ook de correctie van afgelopen week kwam zomaar uit de lucht vallen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)