Er zijn op dit moment maar weinig beleggers die een oog hebben voor de goudmarkt. We leven immers in een tijd waarin we met name geïnteresseerd zijn in aandelen die actief zijn in de technologie- en internetsector. Toch is een investering in de goudmarkt een stuk ‘sexyer’ dan veel beleggers op dit moment beseffen.

Jesse Felder, van The Felder Report, heeft in kaart gebracht waarom de goudmarkt juist nu ‘The place to be’ is. Allereerst is op de bovenstaande grafiek te zien dat de goudprijs vooralsnog dit jaar een betere prestatie weet neer te zetten dan de S&P 500 index. En dat terwijl er in de media veel meer aandacht wordt besteed aan de prestaties van de S&P 500 index.

Op de tweede grafiek is daarnaast te zien dat de goudprijs over de lange termijn gemeten het ook velen maler beter heeft gedaan dan de S&P 500 index. Vanaf het jaar 2000 gemeten staat de goudprijs nog steeds meer dan 347% hoger. De S&P 500 index moet het doen met een koerswinst van bijna 70%.

Goudmarkt is kansrijker dan ooit

Op de laatste grafiek, wederom afkomstig van Jesse Felder, is wellicht wel het krachtigste signaal te zien. Onlangs wist de goudprijs immers uit het dalende trendkanaal te breken en daarnaast is er een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon zichtbaar. Een dergelijk patroon wordt in de ‘TA-wereld’ bestempeld als een krachtig bodemsignaal.

Gezien deze drie grafieken is er dus geen enkele reden om de goudmarkt links te laten liggen. Gezien de laatste grafiek is de kans groot dat het feestje binnen de goudmarkt nu echt gaat losbarsten.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en goudnieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!