De digitale munten houden de gemoederen al enkele jaren bezig. Eigenlijk vond de echte doorbraak plaats in het jaar 2013. Destijds werd de stijging van de Bitcoin in de maand december flink gepromoot in de media. Kort daarna klapte de munt werkelijk in elkaar, maar daar is op dit moment nog maar weinig van terug te zien.

De Bitcoin is dit jaar bezig aan een imposante stijging. Op dit moment beweegt de Bitcoin boven de grens van 4.000 dollar en steeds meer beleggers vragen zich af tot waar deze stijging kan reiken. Alleen deze maand al is de prijs van één Bitcoin met meer dan 50% gestegen.

Prijs van één Bitcoin stijgt door het dak

De prestatie van de Bitcoin is nog indrukwekkender, als we het afzetten tegenover de prestatie van de S&P 500 index. Beide financiële instrumenten zijn op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, in kaart gebracht. De stijging van de S&P 500 index (ten opzichte van augustus 2016) valt werkelijk in het niets als we kijken naar de prestatie van de Bitcoin gedurende diezelfde periode. De digitale munt staat op dit moment meer dan 600% hoger dan een jaar geleden!

Juist nu de digitale munten volop in de belangstelling staan van beleggers, is het raadzaam om deskundig te werk te gaan. Juist binnen de cryptosector is er namelijk veelvuldig sprake van hoge volatiliteit.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>