3e keer goede keer voor goud? Het ziet er mogelijk naar uit. De recente spanningen tussen de VS en Noord-Korea geven de goudprijs een duw in de rug. Door het aankomende goudseizoen zou het gele edelmetaal wel eens door de grens van $1.300 kunnen stoten. En dan ligt de weg open naar $1.340 en zelfs $1.378. Daarna is er nog weinig weerstand tot $1.500.

Naast de oorlogsdreiging is er ook nog de zwakkere Amerikaanse dollar door de zwakke positie van Donald Trump. Sinds begin juli zette de goudprijs een rally neer van $1.210 naar net geen $1.300 nu. Indien de horde van $1.300 kan worden genomen, ligt er nog een mooie verdere stijging te wachten.

Naast de geopolitieke spanningen is dit ook het seizoen waarin de aandelenmarkt traditioneel een stap terug zet (september – oktober zijn traditioneel zwakkere maanden) en de goudprijs juist een stap vooruit.

Toch zijn er ook die waarschuwen.

De goudprijs heeft er sinds begin juli al een mooie rit opzitten. Mogelijk komt er even een pauze en kan er een correctie komen tot ongeveer $1.250.

Goudprijs boven $1.300 is een sterk signaal

Belangrijk wordt ook om te zien hoe de Federal Reserve zijn beleid verder zet. Indien Yellen en Co laten weten dat verdere renteverhogingen niet meer aan de orde zijn, kan de goudprijs een nieuwe rally inzetten. Dan wordt $1.378, de hoogste koers van 2016, een target. Wanneer $1.400 wordt doorbroken, ligt er niet veel weerstand meer tot $1.500.

Conclusie

De goudprijs zit onder de huidige economische, monetaire en geopolitieke omstandigheden gevangen in een range tussen $1.200 en $1.300. Mocht het gele edelmetaal er in slagen om de grens van $1.300 definitief achter zich te laten, ligt er nog een kleine horde rond $1.340 en dan kan de goudprijs richting de high van 2016 op $1.378. Wanneer ook die barrière eraan gaat, kunnen beleggers in goud beginnen dromen van $1.500.

Bronnen: Kitco (2)

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!