Een van de grootste beleggers allertijden, Warren Buffett, is 87 jaar geworden. De man is een waar icoon en voorbeeld voor miljoenen beleggers. Hij toverde een bijna failliet textielbedrijf (Berkshire Hathaway was oorspronkelijk een textielbedrijf) om tot het grootste conglomeraat ter wereld. Wie Buffett volgde, had dan ook gigantisch rijk kunnen worden.

Berkshire Hathaway zelf was een van de slechtste investering die Buffett ooit heeft gemaakt. Dat zegt hij althans zelf. Maar het stelde hem wel in staat om een gigantisch bedrijf uit te bouwen. Buffett kocht het bedrijf in 1964 voor $19.

Vandaag noteert het aandeel Berkshire Hathaway rond $270.000. Dat wil zeggen dat iedere $1.000 die iemand investeerde op het moment dat Buffett Berkshire Hathaway kocht, vandaag $14 miljoen heeft.

Stel dat je sinds 1964 ieder jaar $1.000 investeerde in Warren Buffett, heb je vandaag een vermogen van meer dan $110 miljoen.

Het leven van een miljardair: Warren Buffett (Gratis leesvoer over het leven van Warren Buffett)

Rijk worden met beleggen is dus wel degelijk mogelijk. Het is echter niet eenvoudig. Vraag dat maar eens aan Rod Maciver. Hij overwoog in 1982 aandelen Berkshire Hathaway te kopen aan $97, maar vond de aandelen op dat moment ‘te duur’. Hij wou wachten op een beter moment, een moment dat nooit meer kwam.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: Yahoo Finance

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)