Heb jij een van deze aandelen gekocht? Wanneer je 8,5 jaar geleden een van onderstaande 15 aandelen had gekocht en nog steeds in je bezit hebt, mag je jezelf heel gelukkig prijzen. De stierenmarkt die in maart 2009 begon leverde de S&P 500 een winst op van ruim 250%. Maar deze 15 aandelen brachten daar een veelvoud van op.

Er staan alvast enkele interessante en bekende aandelen op de lijst.

Wanneer men spreekt over een stijging van 250% voor de S&P 500 heeft men het uiteraard over een gemiddelde. Dat betekent dat er aandelen zijn die slechter doen, maar ook aandelen die beter doen. Een handvol aandelen doet het zelfs véél beter.

Er zijn 3 dingen die ons opvallen wanneer we naar onderstaande tabel kijken.

Ten eerste zien we dat technologieaandelen goed vertegenwoordigd zijn. Technologiebedrijven hebben de wereld dan ook in een nieuw tijdperk gebracht de laatste decennia.

Ten tweede vallen ook 3 namen op in de sector van digitale betalingen. Dit bewijst dat het digitale betaalverkeer een hoge vlucht heeft genomen de laatste jaren.

Ten slotte is het ook de moeite om eens te kijken naar het verschil tussen kolom 3 en 4. Kolom 3 laat het rendement zien van de beurskoers, kolom 4 van het totale rendement. Het totale rendement bekom je door het ontvangen dividend opnieuw te investeren in het aandeel. Dat kan bij sommige bedrijven een enorme impact hebben op het rendement.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Deze lijst van aandelen kan je best uitprinten en boven je bed hangen. Veel van deze bedrijven hebben een prachtig business model dat nog lange tijd enorm veel aandeelhouderswaarde kan creëren.

Misschien zijn dit wel opnieuw dé aandelen om  op te pikken na een volgende beurscrash?

Bron: Fool

Foto Credit: iStock

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)