Goud is tot nu toe een van de uitblinkers dit beursjaar. Het gele edelmetaal noteert ten opzichte van de slotstand van 2016 heel wat procenten hoger en steeds meer analisten beginnen optimistisch te raken over de toekomstkansen van goud. En dat is iets wat we al een hele tijd niet meer hebben gezien.

De afgelopen jaren is goud met name negatief in het nieuws verschenen. Sinds het jaar 2011 is de trend bij de goudprijs gedraaid naar het zuiden en daarbij heeft het edelmetaal tientallen procenten aan waarde moeten inleveren. Vorig jaar werd er echter een stevige bodem neergezet en sinds dat moment heeft de stier steeds meer terrein teruggewonnen. Als beloning daarop werd er onlangs nog een einde gemaakt aan de dalende trend die sinds het jaar 2011 actief was. Steeds meer seinen wijzen richting een verdere stijging van de goudprijs.

Is dit het moment om te investeren in goud?

Naast het feit dat de goudprijs onlangs naar boven toe is uitgebroken uit het dalende trendkanaal, is er nog een ‘Bullish’ element aanwezig die een hogere goudprijs voorspelt. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van McClellan, is te zien dat de goudprijs normaal gesproken elke 8 jaar een bodem weet neer te zetten. En recent is dat moment opnieuw aangebroken. Tijdens de meeste keren wist de goudprijs in de beginfase daarna flink in waarde te stijgen.

Goudbeleggers kunnen dus hun hart ophalen bij deze illustratie.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER