Eergisteren werd met groots onthaal de nieuwe iPhone aan het wereldwijde publiek getoond. Nog dit jaar is het mogelijk om de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X te bemachtigen. Ondanks de vele vernieuwingen die er op de smartphones aanwezig zijn, reageerden de beleggers niet al te enthousiast. Gezien het verleden is dat niet verwonderlijk.

Allereerst moet gezegd worden dat het aandeel Apple de afgelopen jaren een gigantisch goede prestatie heeft neergezet. Toch waren er genoeg beleggers die de afgelopen twee dagen hun winsten veilig hebben gesteld. Zowel op dinsdag als op woensdag sloot het aandeel Apple met een verlies de dag af.

Gaat het aandeel Apple teleurstellen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van BadaBingCapital, is te zien dat het aandeel Apple normaliter erg goed presteert de dagen voor de lancering van haar nieuwe iPhone. In dit geval gaat de spreuk “Buy the rumour, Sell the news” goed op, want het aandeel weet in het meest van de gevallen slecht te presteren de dagen na de lancering. De gemiddelde daling over 5 dagen gemeten bedraagt -1,61%.

Voor de Apple-beleggers onder ons is het wellicht de hoogste tijd om ook wat winsten veilig te stellen. In 10 van de afgelopen 12 keer noteerde het aandeel immers 5 handelsdagen later lager dan op de dag van de lancering het geval was.