Steve Kovach had het genoegen om tijdens de Apple conferentie kennis te maken met het nieuwe vlaggenschip van Apple, de iPhone X. Volgens Kovach is de nieuwste iPhone prijzig, maar is het zijn prijs volledig waard.

De iPhone X is met zijn nieuwe vaardigheden vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Note 8. Deze is te koop voor €999. Voor de iPhone X betaal je dus zo’n €160 meer. Dat is in feite geen onoverkomelijk kost wanneer je zo’n duur toestel wenst te kopen.

En volgens Kovach is de iPhone X een fantastisch toestel.

Vooral het beeldscherm valt hem op. Apple volgt de trend naar meer beeldscherm en minder randen. De iPhone X is maar een klein beetje groter dan de iPhone 7, maar het beeldscherm is in vergelijking veel groter door het wegwerken van de randen.

De iPhone X heeft volgens Kovach een fantastisch OELED-beeldscherm (ontwikkeld door Samsung). Daarnaast kan je ook draadloos opladen, is er een verbeterde dual-lens camera waar je indrukwekkende foto’s mee kan nemen, en steekt er volgens Apple de snelste processor in die beschikbaar is.

Daarnaast is de iPhone X ook nog waterdicht en heeft het een langere levensduur van de batterij. Apple heeft alles wat de klant verlangt van een iPhone in zijn nieuw vlaggenschip gestoken, aldus Kovach.

Wat de gezichtsherkenning zal brengen, valt nog af te wachten. Dat ging op de Apple conferentie niet van een leien dakje. Dit kan een probleem worden indien Apple dit niet opgelost krijgt tegen de officiële productiedatum.

Maar Apple heeft naast een fantastisch toestel ook nog iOS. Volgens Kovach is iOS veruit het beste besturingssysteem beschikbaar voor een mobiel toestel. En dankzij iOS krijgen oudere toestellen ook toegang tot nieuwere technologieën. Dat biedt interessante perspectieven voor de toekomst.

Samengevat zegt Kovach dat de iPhone X wel degelijk zijn prijs waard is omdat:

  • Het een fantastisch ontwerp en beeldscherm heeft
  • Het beschik over een geweldige camera, draadloos opladen, een betere batterij en het is waterdicht
  • Het beschikt over het beste besturingssysteem ter wereld
  • Het een toestel is dat je dagelijks gebruikt

Bron: Business Insider