Na de recente dreun waarbij de prijs van Bitcoin terugviel van $5.000 naar $3.000 is het herstel al weer ingezet. Bitcoin begeeft zich nu opnieuw rond het niveau van $4.000. Maar ondanks eens stijging van meer dan 500% het afgelopen jaar, is er nog geen reden om aan te nemen dat dit het einde is. Bitcoin kan mogelijk snel stijgen naar $10.000.

De voornaamste reden waarom Bitcoin nog fors kan stijgen, is de verhouding tussen vraag en aanbod. Er zijn momenteel zo’n 16,5 miljoen Bitcoins in circulatie. Het heeft daarmee een marktwaarde van $65 miljard. Hoewel dit al een aardige waardering is, is dit slechts iets meer dan 1% van alle munten in de wereld.

Ook zijn er naar schatting al veel Bitcoins verloren gegaan. Sommige spreken zelfs van 25%. Er zijn al Bitcoins verloren gegaan door diefstal, verkeerde wallets aan te maken, verloren sleutels, … Met andere woorden: Bitcoin is schaars.

Maar Bitcoins is niet alleen schaars, er is ook steeds meer vraag naar de grootste cryptomunt ter wereld. Weinig aanbod, veel vraag = stijgende prijs.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

De vraag naar Bitcoin zal blijven stijgen

Daar zijn verschillende goede redenen voor.

Het gebruik. Bitcoin is een handig en snel betaalmiddel. Het kan gebruikt worden om goederen en diensten te kopen. In verhouding met het traditionele banksysteem is Bitcoin veiliger, sneller en goedkoper.

Beschikbaarheid. De beschikbaarheid van Bitcoin neemt toe. Volgens CoinMarketCap zijn er al 75 crypto brokers die Bitcoin verhandelen met een volume van meer dan $1 miljoen per dag. Er zijn wereldwijd al meer dan 1.400 Bitcoin ATMs.

Liquide. Als financieel instrument is de liquiditeit belangrijk. Het handelsvolume van Bitcoin zal naar verwachting binnenkort groter zijn dan dat van Apple, het meest liquide aandeel ter wereld.

Veilige haven. Hoewel het niet werd ontworpen als een veilige haven, krijgt Bitcoin steeds meer die status, net als goud.

Niet-bancair. De grootste troef van Bitcoin is dat de munt opereert als onafhankelijk munt. Het is een munt die je kan gebruiken buiten het traditionele banksysteem en dus niet onder toezicht van de overheid. Dit is vooral zeer aantrekkelijk voor inwoners van groeilanden.

Het grote geld ontdekt Bitcoin. Het grote geld begint nu pas Bitcoin te ontdekken of te aanvaarden.

De Grayscale’s Bitcoin Investment Trust noteert met een forse premie ten opzichte van de Bitcoin prijs. Beleggers in dit instrument verwachten dus een hogere koers.

De CBOE zal eind 2017 futures lanceren op Bitcoin. Zo kunnen beleggers speculeren op een stijgende of dalende prijs.

Hedge Funds tonen steeds meer interesse in Bitcoin.

De gebroeders Winklevoss blijven pogingen ondernemen om een Bitcoin ETF te lanceren.

Conclusie

In het globale financiële landschap stelt Bitcoin nog niet veel voor. Maar door de sterke adaptatie en de stijgende prijs trekt Bitcoin steeds meer geïnteresseerden en kapitaal aan. Door de schaarste van het aantal Bitcoins zal de prijs blijven stijgen.

Bron: Forbes

Foto Credit: iStock

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>