Mike Novogratz richt een fonds op van $500 miljoen om te investeren in cryptomunten. Hij noemt Bitcoin de grootste bubbel die de wereld ooit zal zien. Maar hij raadt toch aan om Bitcoin te kopen. In bubbels kan je namelijk nog héél véél geld verdienen.

Novogratz richt een crypto fund op en steekt daar $150 miljoen van zijn eigen centen in. De overige $350 miljoen komt van rijke klanten. De voormalige fondsenbeheerder van Fortress Investment Group zegt dat Bitcoin past in het rijtje van bubbels die de wereld veranderen.

Hij vergelijkt Bitcoin met de uitvinding van spoorwegen. Treinen en spoorwegen waren ook een bubbel, maar hebben de wereld fundamenteel veranderd. Het internet was ook een bubbel, maar heeft de wereld ook fundamenteel veranderd. Bitcoin zal ook zo’n bubbel worden.

Maar het feit dat Bitcoin een bubbel is of wordt, is geen reden om er niet in te investeren, aldus Mike Novogratz. In bubbels kan je namelijk nog heel veel geld verdienen.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

$250 miljoen winst met Ethereum

Zo verkocht hij Bitcoin aan $5.000 om vervolgens weer te kopen aan $3.000. De markt van cryptomunten is hetzelfde als eender welke andere markt, zegt Novogratz. Er is angst en er is hebzucht. Dat zie je op alle financiële markten. Op de cryptomarkt wordt dit versterkt door de lage liquiditeit en omdat men niet short kan gaan.

Mike Novogratz raakte geïnteresseerd in cryptomunten nadat een vriend hem introduceerde. Hij verwachte een hond, een receptioniste en een programmeur. Maar hij ontdekte een team van 30 IT’ers die vol passie bezig waren aan hun project. Daarop besloot hij zich te specialiseren in de cryptomarkt.

Zo kocht Novogratz bijvoorbeeld voor $500.000 Ethers. Nadat hij terugkwam van vakantie in India was dit $2,5 miljoen waard. Dus kocht hij nog meer. Uiteindelijk verkocht hij zijn investering in Ethereum met $250 miljoen winst.

Bitcoin de grootste bubbel uit de geschiedenis

Bitcoin en cryptomunten gaan de komende jaren en decennia de wereld veranderen. Maar net als bij alle andere bubbels zal het de ‘animal spirit’ zijn die bij de mens de bovenhand neemt op de waardering. Bitcoin wordt de grootste bubbel uit de geschiedenis. Dus het is ook een unieke kans om er bijzonder veel geld mee te verdienen, aldus de voormalige investeringsbankier. Op dit moment ligt zijn koersdoel voor Bitcoin op $40.000.

Bronnen: Bloomberg + MarketWatch

Foto Credit: iStock

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>