Edward Snowden is een voormalig CIA-medewerker en systeembeheerder voor de NSA. In 2013 werd hij een klokkenluider nadat hij geheime documenten over geheime spionageactiviteiten van de NSA lekte. Volgens deze Snowden is zCash als cryptomunt een zeer interessant alternatief voor Bitcoin.

Snowden is een voorvechter voor privacy. Daarom dat hij ook de geheime documenten lekte in 2013. Privacy is bij cryptomunten ook een belangrijk onderwerp omdat niet iedere cryptomunt even veilig is. Gevraagd naar de cryptomunt met de beste privacy antwoorde Snowden:

“zCash privacy tech is het meest interessante alternatief op Bitcoin. Bitcoin is geweldig, maar als het niet privaat is, is het niet veilig.”

“zCash is het enige alternatief op Bitcoin (dat ik ken) dat ontworpen en gebouwd werd door professionele en academische codeerders. “

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

zCash vs Monero

Wanneer men Snowden vroeg naar Monero was het antwoord dat Monero een ‘cryptomunt voor amateurs’ is. Volgens de klokkenluider is Monero wel opspoorbaar.

De discussie van Snowden lokte heel wat reacties uit op Twitter. Zo antwoorde Richard Spagni, ontwikkelaar van Monero, dat zijn technologie wel veilig is. Charlie Lee, oprichter van Litecoin, zei dat hij wel Monero bezit maar geen zCash.

Zowel Monero als zCash stellen hoge eisen aan de privacy van hun gebruikers, maar gebruiken andere methodes.

Op dit moment noteert Monero rond $90 en is daarmee de 10e grootste cryptomunt met een marktkapitalisatie van $1,4 miljard. zCash noteert rond $250 en heeft een marktkapitalisatie van $600 miljoen. Het staat daarmee op de 16e plaats.

Bron: Coindesk

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>