Elon Musk heeft veel plannen. Voor zijn plannen om de planeet Mars te koloniseren, onthulde hij onlangs nieuwe, concrete details. Maar zoals dat vaak gaat met de topman van onder andere Tesla en SpaceX, bewaarde hij het beste tot het laatste. De technologie om naar Mars te vliegen, kan je ook op aarde gebruik. En daarmee kan je naar overal ter wereld vliegen binnen het uur, aldus Musk.

De flamboyante miljardair stelde niet alleen voor hoe hij tegen 2024 de eerste mensen op Mars wil laten landen, maar ook hoe je op aarde met een raket kan reizen. Daarmee kunnen langeafstandsvluchten afgelegd worden in 30 minuten. Je zou zelfs overal ter wereld kunnen geraken binnen de 60 minuten.

Hiervoor wil SpaceX de BFR-raket gebruiken (BFR staat voor Big Fucking Rocket). Deze raket moet een ruimtetuig in een baan rond de aarde brengen. Vervolgens zou dit ruimtetuig ergens op een drijvend platform landen nabij een grote stad.

Zowel de raket als het ruimtetuig bestaan enkel nog maar in theorie, maar Musk is ervan overtuigd dat hij binnen de 6 à 9 maanden kan beginnen met de bouw van deze revolutionaire vervoermiddelen.

Het zou dezelfde raket zijn die Musk wil gaan gebruiken om in 2024 naar de planeet Mars te vliegen. Maar in plaats van naar een andere planeet te vliegen, breekt het ruimtetuig af en vliegt het naar een andere stad.

  • New York – Shanghai: 39 minuten
  • New York – Singapore: 22 minuten
  • New York – Londen: 29 minuten

Blijf op de hoogte van alle beurs- en technologienieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Een ticket met de raket kost evenveel als met het vliegtuig

En wie dacht dat deze nieuwe ‘stunt’ van Elon Musk enkel voor de rijken is, heeft het verkeerd. Volgens Elon Musk moet de kostprijs per vlucht rond dezelfde prijs liggen als dat van een vliegticket.

De BFR raket zal ook ingezet worden om satellieten naar de ruimte te brengen, astronauten en vracht naar het Internationaal Ruimtestation en de missies naar de maan en Mars. Die opbrengsten moet het ticket voor vluchten op aarde betaalbaar houden.

Bronnen: The Verge + Bloomberg

Foto: Wikimedia Commons/ Interplanetary Transport System