Afgelopen week wisten de wereldwijde aandelenmarkten een vervolg te geven aan de stijgende trend. Het begint er steeds meer op te lijken dat deze rally niet te stoppen is. Voor traders begint het nu wel een erg saai jaar te worden. Het hele jaar hebben we al te maken met een lage beweeglijkheid en afgelopen week was dat opnieuw het geval.

Volgens sommige analisten wordt de huidige lage beweeglijkheid in de markt veroorzaakt door het beleid van de centrale banken. Door het uitgebreide opkoopprogramma, dat de afgelopen jaren is gevoerd, is er een einde gemaakt aan de beweeglijkheid in de markt. En op dit moment wordt dit opkoopprogramma nog steeds uitgebreid gevoerd door onder andere de Europese en Japanse centrale bank.

De volatiliteit bereikt een nieuw dieptepunt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charlie Bilello, is te zien dat er een historische week achter de rug ligt. Afgelopen donderdag wist de hoofdindex voor de volatiliteit – de VIX index – een nieuw dieptepunt te bereiken. Op die dag sloten we op koers 9,19. Op deze grafiek is daarnaast te zien dat we in amper 9 jaar tijd te maken hebben gehad met zowel de hoogste als de laagste notering ooit gemeten bij deze beweeglijkheidsindex.

Het is dus duidelijk dat het tij op de markten snel kan keren. Laat deze grafiek dus ook een waarschuwing zijn voor de beleggers onder ons die heilig overtuigd zijn dat de indices ook de komende maanden in waarde zullen gaan stijgen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)