We hebben op dit moment te maken met een van de langste stierenmarkten ooit. Ondanks het feit dat de beren de afgelopen jaren geen schijn van kans hebben gehad om de touwtjes terug in handen te nemen, zullen ze vroeg of laat terugkeren. En dat moment zou sneller kunnen aanbreken dan veel beleggers op dit moment denken.

Lance Roberts, strateeg bij Clarity Financial, liet onlangs tegenover MarketWatch weten dat hij niet bepaald onder de indruk is van de huidige stierenmarkt. Hij ziet namelijk meerdere signalen die wijzen richting het einde van deze achtjarige Bull Market.

Loopt deze stierenmarkt tegen het einde aan?

Allereerst is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, te zien dat de huidige stierenmarkt wel erg lang van duur is. Zelden hebben we te maken gehad met een dergelijke lange Bull Market.

De tweede grafiek, wederom afkomstig van MarketWatch, ziet er een stuk enger uit. Tenminste, als u erg goed kijkt naar de fase waarbinnen de markten op dit moment opereren. Volgens Roberts laat elke stierenmarkt op het einde een ‘versnelling’ zien omdat beleggers de boot niet willen missen. Die ‘versnelling’ is sinds begin 2016 van kracht gegaan.

De stieren mogen dan wel op dit moment de touwtjes in handen hebben, maar het lijkt er op dat de beren zich achter de schermen aan het opwarmen zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)