Terwijl de meeste altcoins de laatste weken wat onder druk staan, lijkt Ripple zich daar niet veel van aan te trekken. Sinds de piek van mei 2017 zit Ripple in een consolidatiefase. Maar de laatste weken kwamen er terug vuur in de cryptomunt. Steeds meer elementen signaleren dat de bodem wordt afgerond en dat er een nieuwe aanval kan volgen naar een nieuw record.

Ripple stak onlangs Bitcoin Cash opnieuw voorbij om terug de 3e grootste cryptomunt ter wereld te worden, achter Ethereum en Bitcoin. Met een marktkapitalisatie van rond de $10 miljard heeft Ripple opnieuw zo’n 15% marktaandeel op de cryptomarkt.

Hoewel de prijs op korte termijn wat kan terugvallen, lijkt Ripple toch klaar om een nieuwe aanval in te zetten op het vorige record van 0,40.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Het testen van de vorige weerstand rond 0,27 stond in de sterren geschreven. Maar de kracht van de stijging sinds begin oktober was toch verrassend, vooral omdat vele andere altcoins de laatste weken onder druk staan.

Ripple steeg op korte tijd meer dan 30%. Dit bracht de RSI boven de 70. Dit betekent dat de koopdruk op korte termijn te groot geworden is en dat een terugval niet uit te sluiten valt. Dat is ook hetgeen we vandaag zien.

Eenvoudig Ripple kopen >>

Bodem en weerstand voor Ripple

Maar op bovenstaande grafiek is ook duidelijk een ‘rounding bottem’ patroon zichtbaar. Sinds midden september zit Ripple terug in een opwaartse trend, de eerste sinds de piek van afgelopen mei.

Een ander bemoedigend signaal is dat Ripple afgelopen weekend sterk kon stijgen bij een stevig volume.

Wil Ripple terug stijging naar een nieuw record, moet wel eerst de weerstand van $0,30 doorbroken worden. Dan valt een prijs boven $0,40 tegen het einde van het jaar niet uit te sluiten. Dit betekent een stijging van meer dan 50% ten opzichte van het huidige niveau.

Wanneer Ripple terugvalt onder $0,1868 (het dieptepunt van 30 mei) zit de cryptomunt in een dalende trend voor de lange termijn.

Bron: CoinDesk

Foto Credit: iStock

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>