De goudprijs is op zijn sokken weer boven $1.300 gekropen. Goud (en goudmijnaandelen) blijven echter nog steeds bij de meest verguisde sectoren op de financiële markten. Maar daar kan tegen het einde van dit jaar verandering in komen. Er zijn 4 enorm sterke katalysatoren die een hogere goudprijs in de hand kunnen werken, aldus Jim Rickards.

Ten eerste is er de Federal Reserve. Volgens de laatste berichten van de Fed zal er eind dit jaar een nieuwe renteverhoging plaatsvinden. Maar volgens Rickards is die kans bijzonder klein. Inflatie daalde voor de 8e maand op rij naar 1,3% (doel is 2%) terwijl de arbeidsmarkt de laatste maand 33.000 jobs verloren zag gaan.

De kans op een renteverhoging in december ligt nu nog boven 90%, maar Rickards verwacht dat dit de komend weken fors zal dalen.

Ten tweede is er Noord-Korea. Het land is nog steeds op ramkoers met de Verenigde Staten. Dit kan ieder moment ontaarden met een dreigende nucleaire oorlog tot gevolg.

De VS heeft volgens Rickards nu 2 opties: leven met een nucleair arsenaal in Noord-Korea of het regime vernietigen. Hij acht de kans groot dat Trump voor de 2e optie kiest.

<< Ontdek de beste goudmijnaandelen en betaal per maand >>

Ten derde is er China, dat volgens nieuwe rapporten zo’n 12.000 ton goud in de grond heeft zitten. Maar China wil olie gaan verkopen in Yuan gedekt door goud om de Amerikaanse dollar opzij te zetten. Nu China minder afhankelijk lijkt van de import van goud, kan het deze strategie sneller doorzetten.

Ten slotte is er een mogelijk tekort aan fysiek goud. Het nieuwe aanbod fysiek goud steeg slechts 1,6% het afgelopen jaar terwijl het ‘zwevend’ aanbod steeds meer in vaste handen zit. Wanneer de vraag aantrekt, zal er een tekort ontstaan. En dan kan alleen de prijs stijgen.

En wanneer de goudprijs stijgt, kunnen goudmijnaandelen nog veel meer stijgen. Lees hier hoe dat komt >>

Bron: MarketsLant

Foto Credit: iStock

Blijf op de hoogte van alle beurs- en goudnieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!