We bevinden ons in het laatste kwartaal van dit jaar. Dit jaar zal hoe dan ook als een memorabel beursjaar de geschiedenisboeken in gaan. Dit jaar zijn er tal van records verbroken en de stieren lijken niet van plan te zijn om te stoppen met de recordrace die aan het begin van dit jaar is ingezet. Mogen we rekenen op stijgende beurskoersen tijdens de laatste maanden van het jaar?

De mannen van LPL Research hebben de beursresultaten van het laatste kwartaal van het jaar onder de loep genomen. Uit het onderzoek komt naar voren dat het vierde kwartaal het beste kwartaal van het jaar is. Dat is dus een behoorlijke opsteker voor de stieren.

De stieren zijn dit kwartaal sterk in het voordeel

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de S&P 500 index sinds het jaar 1950 in bijna 80% van de gevallen het laatste kwartaal van het jaar in het groen wist af te sluiten. De gemiddelde stijging bedraagt daarbij meer dan 4%!

We mogen dus wel zeggen dat dit onderzoek duidelijk in het voordeel is van de stieren. Het verleden voorspelt een grote kans op verder stijgende beurskoersen.

Waar gaat deze rally eindigen?