De droom van een wetenschapper, de vloek van een programmeur. Artificiële intelligentie maakt snel opmars in de technologiewereld. Het is een enorme stap voorwaarts wanneer machines zelf kunnen leren. Om het proces te versnellen bouwt Google aan computers die kunnen leren hoe ze computers moeten maken die zelf kunnen leren.

Er zijn maar zo’n 10.000 mensen in de wereld die voldoende opgeleid zijn, de ervaring hebben en over het nodige talent beschikken om artificiële intelligentie te programmeren. Deze mensen verdienen dan ook miljoenen. Om het proces te versnellen en de kostprijs te verlagen, lanceerde Google het AutoML project.

ML staat voor Machine Learning. AutoML is een machine die leert algoritmes schrijven voor andere machines die leren hoe ze hun algoritmes moeten interpreteren.

Gezichtsherkenning op smartphones en zelfrijdende auto’s zijn 2 voorbeelden waar artificiële intelligentie een belangrijke rol speelt. Maar de sector heeft nog tal van andere mogelijkheden. Het is binnen de technologiesector een van de snelst groeiende sectoren.

Maar de complexiteit en de soms mysterieuze algoritmes maken dat weinig mensen de materie beheersen. Daarom is de sector bezig met het ontwikkelen van allerhande tools om de vooruitgang te versnellen. Door projecten als AutoML wordt het zware werk in de ontwikkeling naar artificiële intelligentie niet gedaan door de mens, maar door de computers zelf.

Uiteindelijk moet AutoML er voor zorgen dat iedereen artificiële intelligentie kan implementeren. Waar nu slechts duizenden bedrijven van deze nieuwe technologie gebruik kunnen maken, moeten dat er in de toekomst miljoenen worden.

Bron: CNBC

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>