Vooralsnog is de goudprijs bezig aan een goede handelsweek. De afgelopen weken heeft het gele edelmetaal het zichtbaar lastig gehad, maar de stieren lijken op dit moment bezig te zijn met helen van de wonden. Mogen we rekenen op meer koersgeweld?

Aan het begin van september wist de goudprijs een top neer te zetten en sinds dat moment heeft het gele edelmetaal flink wat terrein moeten inleveren. Overigens weet deze dalende beweging vooralsnog niet te zorgen voor een verandering in het lange termijn plaatje. Daarnaast hebben wij een indicator gevonden die laat zien dat we juist nu te maken zouden kunnen gaan krijgen met een nieuwe goudrally.

Zien we binnenkort een nieuwe goudrally van start gaan?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is de Hulbert Gold Newsletter Sentiment index afgebeeld. Op dit moment beweegt deze indicator onder de 0-lijn en dat geeft aan dat de meeste beleggers pessimistisch gestemd zijn over de toekomst van goud.

Maar, juist dat is erg goed nieuws. De grotere rally’s van de afgelopen 22 maanden werden namelijk allemaal veroorzaakt door een ‘pessimistische stemming’. Bij elke grote stijging ging er een negatieve notering van de Hulbert Gold Newsletter Sentiment index aan vooraf.

Houd daarom de goudsector de komende tijd goed in de gaten.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER