De gekte rondom de Bitcoin lijkt alleen maar groter te worden. Steeds meer beleggers beginnen serieuze interesse te krijgen in de digitale munt. Volgens sommige ‘deskundigen’ is de Bitcoin een zeepbel die vroeg of laat uiteen zal knappen. Bevindt de Bitcoin zich inderdaad in een zeepbel?

In het verleden zijn we geconfronteerd met meerdere zeepbellen. De allergrootste zeepbel bij uitstek, is de Tulpenmanie die plaatsvond in de Nederlandse Gouden Eeuw. Op het hoogtepunt was één tulpenbol even veel waard als een Amsterdams grachtenpand. Iets wat we ons vandaag de dag maar moeilijk kunnen voorstellen.

Komt er een einde aan de gekte rondom de Bitcoin?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Convoy Investments, is te zien dat de huidige beweging bij de Bitcoin onder andere in het rijtje van zeepbellen wordt geplaatst waar de Tulpenmanie ook thuishoort. Volgens sommige kenners is de Bitcoin goed op weg om de hausse rondom de tulpenhandel te evenaren.

Toch zouden we ons de vraag moeten stellen of de Bitcoin inderdaad een zogenoemde ‘eendagsvlieg’ is. Natuurlijk is het moeilijk om de waarde van één Bitcoin te bepalen, maar dat betekent niet dat de huidige prijs niet gerechtvaardigd is. We moeten namelijk niet vergeten dat de technologie die gebruikt wordt bij de Bitcoin evolutionair en toekomstgericht is. Dat zijn niet bepaald kenmerken die bij een ‘eendagsvlieg’ horen.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>