De nieuwste iPhone is nog maar net gelanceerd of de geruchten over de volgende iPhone steken al de kop op. Een van de meest betrouwbare Apple analisten zegt nu dat het bedrijf uit Cupertino volgend jaar opnieuw met 3 nieuwe iPhones op de markt komt. Het loont misschien toch om nog een jaartje te wachten.

Het nieuwe vlaggenschip, de iPhone X, is al wel te koop maar kent bijzonder veel kinderziektes. Het is een hele uitdaging om er een te bestellen en snel geleverd te krijgen, zonder fouten. Er zijn vooral problemen rond de gezichtsherkenningssoftware die nieuw is op de iPhone X.

Daarnaast zijn er nog tal van kleinere ongemakken zoals de insnijding bovenaan, het beeldscherm dat eventjes niet goed reageert in koud weer en sommige iPhone X toestellen krijgen zelfs een groene streep aan de zijkant.

Volgens analist Ming-Chi Kuo komt Apple in 2018 met 3 nieuwe smartphones.

  • Een 6,1 inch iPhone met een edge-to-edge LCD scherm met gezichtsherkenning die zo’n $750 zal kosten
  • Een opvolger van de iPhone X met een 6,5 inch OLED scherm
  • Een opvolger van de iPhone X met een 5,8 inch OLED scherm

De huidige iPhone X heeft een scherm van 5,8 inch en de iPhone 8 Plus 5,5 inch. De nieuwe 6,5 inch wordt daarmee het grootste toestel dat Apple al op de markt bracht.

Omdat OELD de iPhone zo duur maakt, komt Apple volgend jaar ook met een goedkoper LCD scherm.

Volgens Ming-Chi Kuo zouden alle drie de toestellen worden uitgerust met een full-screen ontwerp, 3D sensors en de gezichtsherkenning zou tegen dan volledig op punt moeten staan om de HOME knop definitief te vervangen.

Bron: CNBC + MacWorld

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>