Een van de grootste mysteries rond Bitcoin is de identiteit van de uitvinder, Satoshi Nakamoto. Tot op heden is er nog steeds weinig om bekend. Een voormalige SpaceX stagiair schreef echter een Medium post waarin hij uitlegt dat niemand minder dan Elon Musk wel eens de uitvinder van Bitcoin kan zijn. En het is minder ver gezocht dan op het eerst zicht lijkt.

31 oktober 2008 was de dag waarop Satoshi Nakamoto, de onbekende (groep) uitvinder(s) van Bitcoin, de creatie van zijn “Peer-to-Peer Electronic Cash System” genaamd Bitcoin aankondigde. Het duurde daarna nog enige tijd vooraleer er handel was in Bitcoin, maar sinds dat moment steeg Bitcoin met een rendement van meer dan 200 miljoen procent. De identiteit van Satoshi Nakamoto blijft echter een van de best bewaarde geheimen ter wereld.

MAAR …

Sahil Gupta, een voormalige software ingenieur stagiair bij SpaceX, schreef in een Medium blog dat Elon Musk wel eens Satoshi Nakamoto kan zijn. En zijn argumenten houden steek. Harde bewijzen zijn er niet, maar het zou best wel kunnen.

<< U leest alles over de cryptomarkt eerst op onze Facebook-pagina >>

De originele white paper werd namelijk geschreven door iemand met groot verstand van economie en cryptografie. Elon Musk: check.

Bitcoin werd gecreëerd door iemand met een master in het coderen in C++. Elon Musk: check.

Bitcoin is ontstaan in de nadagen van de financiële crisis die de problemen bloot legde van het huidige financiële systeem en dat het vertrouwen in de banken deed wankelen. Elon Musk is iemand die oplossingen zoekt voor problemen van de toekomst. Elon Musk: check.

Musk is ook iemand die bijzonder intelligent is op verschillende gebieden. Zo creëerde hij Zip.com maar ook PayPal (hint!), Tesla, SpaceX, de Hyperloop, The Boring Company. Zijn kracht is om kennis uit andere gebieden te integreren in verschillende projecten. Elon Musk: check

In 2014 stuurde Musk ook een tweet waarin hij de mogelijkheid open laat dat hij Satoshi Nakamoto is. Elon Musk: check

En sommige beweren ook dat Satoshi een pseudoniem is voor ‘So a man took a shit?‘. Dat klinkt ook iets dat iemand als Elon Musk zou durven verzinnen, Elon Musk: check!

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: Entrepreneur