We naderen het einde van dit beursjaar en over het algemeen mogen beleggers erg tevreden zijn. Dit jaar zijn we getrakteerd op talloze nieuwe recordkoersen en de stier was het hele jaar oppermachtig. Ook de toekomst ziet er volgens de meeste analisten rooskleurig uit. Toch ziet het onderliggende plaatje er een stuk minder florissant uit.

De meeste beleggers onder ons weten wel dat een rally pas echt sterk is op het moment dat bijna alle aandelen meedoen aan de rally. Uiteraard heb je altijd aandelen die buiten de boot vallen, maar het is van groot belang dat het merendeel dezelfde kant op beweegt. Toch ziet dat plaatje er bij de Nasdaq Composite index er niet geweldig uit.

De zwakte van deze rally in beeld gebracht

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van IndexIndicators, is te zien dat de Nasdaq Composite index de afgelopen maanden hard in waarde is gestegen. Toch wordt deze rally gedragen door steeds minder aandelen. Sinds de nazomer van 2016 hebben we al te maken met een dalende trend als het gaat om het aantal Amerikaanse aandelen dat boven haar 200 Moving Average beweegt.

Deze grafiek maakt dus pijnlijk duidelijk waar de zwakte van deze rally zit. En wat dat betreft zal, ondanks de flinke rally op Wall Street, niet iedereen met een tevreden gevoel het jaareinde ingaan. Deze grafiek toont een negatieve divergentie die we tijdens de afgelopen jaren niet eerder hebben gezien.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)