Volgens James Altucher is de stijging van Bitcoin en cryptomunten nog lang niet ten einde. Hij voorspelt de grootste transfer van welvaart uit de geschiedenis. Volgens Altucher zal Bitcoin minstens stijgen tot $1 miljoen. En hij doet nog 10 andere straffe uitspraken die mensen nu nog niet durven geloven.

Volgens de oprichter van ‘Choose Yourself Financial’, zijn cryptomunten een logisch gevolg van de financiële evolutie:

  • Goud heeft ruilhandel vervangen als betaalmiddel
  • Papieren geld heeft goud vervangen als veilige haven
  • Bitcoin en cryptomunten gaan papieren geld vervangen als betaalmiddel

Elk type van betaalmiddel lost problemen van het vorige type op. Bitcoin lost het probleem op van geld printen, vervalsingen, fraude, double-spending en anonimiteit. Altucher zelf bezit naast Bitcoin ook nog ethereum, litecoin, zcash en filecoin.

De markt voor cryptomunten is vandaag zo’n $500 miljard waard, maar er is meer dan $200.000 miljard aan geld (papier en goud). De rit naar boven is dus nog niet voorbij, aldus James Altucher.

The bitcoin and cryptocurrency trend is not going to stop: Formula Capital’s James Altucher from CNBC.

Hij doet dan ook 10 voorspellingen voor de toekomst van de cryptomunten.

-1. Op zijn minst 1 land in de wereld zal zijn munt binnenkort zien falen (waarschijnlijk Venezuela of Argentinië). Dit zal een immense adaptatie van Bitcoin teweeg brengen binnen dat land. Bitcoin zal dan stijgen naar $50.000.

-2. Grote banken zullen Bitcoins aanvaarden en mogelijkheden aanbieden om ze te bewaren.

-3. Ondanks het optimisme op de cryptomarkt zal 95% van de cryptomunten verdwijnen. De overblijvers zullen gigantisch veel stijgen. Dit kan de komende 4 tot 6 maanden al gebeuren.

-4. De Amerikaanse overheid zal kleine cryptomunten kopen om gemakkelijker transacties in de grijze zone uit te voeren met andere landen.

-5. China zal investeren in een concurrent voor Bitcoin waar ze zelf controle over kunnen uitoefenen.

-6. Het grote probleem van cryptomunten is op dit moment de volatiliteit. Minstens een, basecoin, zal dit hoofdzakelijk reduceren in 2018.

-7. Steeds meer bedrijven zullen freelancers betalen met cryptomunten. Dit zal zorgen voor de hervorming van belastingen.

-8. Zoals het internet het monopolie van de tefefoonindustrie veranderde, zullen cryptomunten het monopolie van het overheidsgeld veranderen.

-9. Er komen overheidsorganisaties om de cryptomarkt te reguleren. Dit zal paradoxaal genoeg de prijs nog meer omhoog stuwen.

-10. Er zullen duizenden cryptomunten ontstaan, maar slechts enkele zullen bijzonder succesvol worden.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock