Tijdens de afgelopen handelsdagen hebben de indices een klein stapje terug moeten doen. De huidige correctie is echter niet bepaald ‘gevaarlijk’ te noemen. Volgens het grotendeel van de analisten maken de stieren zich op voor de traditionele eindejaarsrally. Is de huidige rally onverwoestbaar?

Aan het begin van dit jaar rekende het merendeel van de analisten op verder stijgende beurskoersen. Wat dat betreft hadden de meeste analisten het dus bij het juiste eind. Toch hadden maar weinig analisten gerekend op de enorme koersstijging waar we de afgelopen 11 maanden mee geconfronteerd zijn. In het bijzonder wist Wall Street erg goede zaken te doen.

Deze rally is behoorlijk ongezond

Lance Roberts, van Real Investment Advice, is minder te spreken over de huidige beursrally. Volgens hem zit er namelijk ook een grote keerzijde verbonden aan deze rally. Allereerst is op de bovenstaande grafiek (Real Investment Advice) te zien dat we sinds de verkiezingsoverwinning van Trump al niet meer te maken hebben gehad met een daling richting de 50 Moving Averages (op weekbasis). Een sterke rally kenmerkt zich echter door regelmatig ‘gezonde correcties’ te ondergaan.

Daarnaast is op de tweede grafiek, afkomstig van Real Investment Advice, te zien dat we op dit moment te maken hebben met de op één na grootste divergentie tussen de gemiddelde winst van een aandeel en de noteringsprijs.

Tot slot is op de laatste grafiek, wederom afkomstig van Real Investment Advice, te zien dat de RSI-indicator afgelopen week te maken had met de hoogste notering ooit! Daarnaast beweegt de S&P 500 index op dit moment tegen de weerstandslijn aan.

Zou u, gezien de bovenstaande grafieken, op dit moment met een gerust hart een investering in de aandelenmarkten aandurven?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)