Nadat China in september een verbod oplegde voor de handel in cryptomunten, lijkt Zuid-Korea het voorbeeld te volgen. De cryptomarkt trekt zich hier momenteel weinig van aan. Zuid-Korea is echter wel een zeer belangrijke speler geworden op de cryptomarkt. De Koreaanse overheid ziet cryptomunten mogelijk als ‘bedrieglijk/misleidend’.

Volgens nieuwsdienst Hankyung zou de Koreaanse overheid het voorbeeld willen volgen van China, dat in september eerst ICO’s en daarna de crypto brokers aan banden legde.

We are actively considering ways to prohibit transactions on domestic exchanges by judging virtual currency trading as a deceptive means of defrauding people […]  under the penal code.”

Zuid-Korea is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. In september legde Zuid-Korea ook al een verbod op voor ICO’s. Recent werd ook de handel in de nieuwe Bitcoin futures verboden en vallen de winsten met cryptomunten in Zuid-Korea onder de inkomstenbelasting.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Voorheen liet de Zuid-Koreaanse overheid ook al verstaan dat de Zuid-Koreanen slechts een rekening bij een crypto broker mogen openen, gelinkt aan hun identiteit.

Anderzijds zijn er ook geruchten dat de Zuid-Koreaanse Financial Services Commission het verbod op ICO’s zou opheffen. Mogelijk is dat de reden waarom de cryptomarkt niet panikeert zoals het dat wel deed bij het verbod van China.

Bron: CoinTelegraph