Michelle McKinnon is een 29-jarige vrouw die werkt als een financieel planner bij Payne Capital Management. Ze beheert zo’n $100 miljoen voor klanten van millennials tot gepensioneerden. Ze heeft een succesvolle podcast-show waar ze enorm veel uit leerde over financiële planning en beleggen.

Hoewel ze nog vrij jong is, kan Michelle McKinnon al enkele adelbrieven voorleggen. Uit haar job en haar succesvolle podcast “$mart Women Invest” haalde ze 5 ultra belangrijke tips om succesvol te beleggen.

-1. Wees tevreden met de prijs die je vandaag moet betalen

Net als de cryptomarkt gaat de aandelenmarkt ogenschijnlijk alleen maar omhoog. Veel beleggers blijven dan ook aan de zijlijn toekijken en wachten op een dip om te kopen. Zo zou er in de Verenigde Staten zo’n $9.000 miljard aan de zijlijn staan wachten op een correctie van de aandelenmarkt.

Wanneer zo veel geld langs de zijlijn wacht, zal een dip niet lang duren en blijft een groot deel opnieuw in de koude staan. McKinnon zegt dan ook dat je moet zoeken naar de goedkoopste prijs van vandaag en plaats van te wachten op ‘een’ goedkopere prijs.

De kans dat de prijs van vandaag goedkoop is ten opzichte van de prijs over 10 à 20 jaar, is groot.

Ontdek hier de 5 meest ondergewaardeerde aandelen voor 2018

-2. Maak gebruik van samengestelde interest

Albert Einstein noemde de kracht van samengestelde interest het 8e wereldwonder. Dividendaandelen brengen bijvoorbeeld gemiddeld zo’n 3% à 4% vast rendement op. Dat lijkt niet veel, maar dat is en vele gevallen een paar honderd procent beter dan een spaarrekening.

En beter nog, bedrijven blijven dividenden uitbetalen, zelfs wanneer de beurskoers zou dalen. Je wordt met andere woorden betaald om te wachten tot de beurskoers weer gaat stijgen.

-3. Diversifieer

Foto Credit: iStock

Al je eieren in 1 mand leggen, is het domste wat je kan doen op de financiële markten. Niemand heeft de toekomst in pacht. Je kan nooit weten wat er gaat gebeuren. Wie alles op 1 paard wedt en wint, heeft gewoon geluk. Geluk is echter geen garantie op succes.

Enkel wie goed gediversifieerd is, zal op langere termijn beter doen dan al de rest. Dit geldt voor de aandelenmarkt als de cryptomarkt.

Grondstoffen zijn bijvoorbeeld totaal uit de gratie, zegt Michelle McKinnon. Maar grondstoffen hebben een inverse correlatie met aandelen. Indien de aandelenmarkt morgen begint te dalen, zullen grondstoffen waarschijnlijk gaan stijgen. En zo beperk je jouw verliezen bij een goede diversificatie.

Wie tijdens de crisis van 2008 een gediversifieerde 60/40 portefeuille aanhield, had 1,5 jaar nodig om de verliezen van 2008 goed te maken. Een 100% aandelenportefeuille had daar 5 jaar voor nodig.

-4. Niet verliefd worden op een aandeel/crypto

Wanneer je verliefd wordt op een aandeel of cryptomunt, zie je de negatieve kanten niet meer. Succesvol beleggen is een open blik, ruime geest en geen emoties. Wie zich vastklampt aan ‘zijn favoriet’ zal ongetwijfeld fouten beginnen maken.

-5. Controleer je hebzucht

Deze tip is vooral toepasbaar op de cryptomarkt. Beleggers moeten beseffen hoe uitzonderlijk dit is. Traditioneel brengt een aandelenportefeuille 7% à 9% per jaar op. En aandelen zijn op lange termijn nog altijd de beste activa ter wereld met het hoogste rendement. Wie te hebzuchtig wordt, zal vooral zijn mooie winsten als sneeuw voor de zon zien verdwijnen eens een echte correctie zich voltrekt.

Bron: B.I.

Foto Credit: iStock