Terwijl de cryptomarkt in vuur en vlam staat, en de Marihuana Kooptips hoge toppen scheren, stond de uraniumsector in de voorbije dagen onder hoogspanning. De belangrijkste aandelen schoten tientallen procenten omhoog, als gevolg van enkele fundamentele ontwikkelingen in de uraniummarkt.

Zo kondigde eerder nog de belangrijkste uraniumproducent ter wereld, Cameco, aan om de productie in een belangrijke mijn (McArthur River) op te schorten.

De reden: niet rendabel.

Kazatomprom, de belangrijkste uraniumproducent van Kazakhstan, kondigde aan om de jaarlijkse productie met maar liefst 20% te verlagen… gedurende 3 jaar!

De reden: niet rendabel.

Komt dit allemaal als een verrassing? In geen geval!

De abonnees van het Grondstoffen Rapport weten dat de uraniummarkt zich in een onleefbare situatie begaf. De prijs van uranium zat iets boven $20/pond, terwijl er minimaal $40/pond nodig is.

Het stond met andere woorden in de sterren geschreven. Het was enkel nog een kwestie van tijd, vooraleer er dratische maatregelen zouden worden aangekondigd. In dat stadium, begeven we ons nu…

En nu kan het bijzonder snel gaan bij uranium.

Want als we iets weten uit het verleden, dan is het wel dat dit een bijzonder kleine en krappe markt is. De minste onbalans kan grote (prijs)gevolgen krijgen.

Zou het toeval zijn dat deze giganten in de uraniummarkt precies nu, op het einde van 2017, met dit soort maatregelen komen? We hebben ernstig onze twijfels.

Want we kunnen u nog meer verklappen: heel wat langetermijncontracten voor de levering van uranium, moeten volgend jaar vernieuwd worden. Dat gaat aan de huidige prijzen niet gebeuren. Dus de producenten forceren op deze manier een bewuste marktkrapte.

En we weten wel wat dat voor gevolgen kan hebben. In 2004 zaten we in een vergelijkbare situatie. De prijs van uranium schoot toen op 1,5 jaar van $8/pond naar $140/pond.

Een prijsstijging van +1.650%!

Voor het geval dat u denkt dat we grapjes maken… hieronder ziet u het bewijs, zwart op wit.

Wat we u echter niet zo maar kunnen verklappen, is welke aandelen u vandaag in portefeuille moet hebben. Die lijst met TOP URANIUM KOOPTIPS zijn enkel voorbehouden voor de abonnees van het Grondstoffen Rapport.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en grondstoffennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>