(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft vrijdag het koersdoel voor BAM Groep verlaagd van 8,00 naar 5,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

De koersdoelverlaging volgt op een flinke koersdaling nadat het bouwbedrijf een onverwacht verlies op het zeesluis project in IJmuiden rapporteerde en ook te maken kreeg met negatieve berichtgeving over de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. In reactie hierop heeft analist Edwin de Jong zijn investeringsmodel aangepast.

De marktvorser heeft zijn ramingen voor de winst voor belastingen voor de infra divisie dit jaar verlaagd met 55 miljoen euro en voor volgend jaar met 15 miljoen euro. 

De Jong is van mening dat het imago van het bouwbedrijf een flinke deuk heeft opgelopen. BAM heeft een geschiedenis opgebouwd van negatieve verrassingen, stelde de analist, die op de korte termijn weinig aanjagers ziet en daarom niet verwacht dat beleggers weer snel in zullen stappen. Het zal tijd kosten voordat het vertrouwen is teruggekeerd. 

Het aandeel BAM Groep sloot donderdag 0,3 procent lager op 3,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.