De eerste handelsdag van het nieuwe beursjaar is aangebroken. Tijdens de laatste handelsdag van het jaar werden we nog even geconfronteerd met een late paniekgolf. Totaal onverwachts dook Wall Street aan het einde van de handelsdag nog in het rood. Is dat een voorbode voor wat er komen gaat?

De meeste beleggers zullen niet erg rouwig geweest zijn om deze late prijsval. Ondanks het rode handelsslot, mag Wall Street terugkijken op een geweldig beursjaar. Mede door de ongekende kracht van de stier is het grotendeel van de beleggers ook optimistisch gestemd over het beursjaar 2018. Zal de stier deze verwachtingen daadwerkelijk waar gaan maken?

Gaan we in 2018 te maken krijgen met een nieuwe crash?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van 13d.com, is te zien dat een angstaanjagend moment is aangebroken. Op deze grafiek is namelijk te zien dat de Amerikaanse obligatierente (10-jaars) al sinds het jaar 1987 gevangen zit in een dalend trendkanaal. Tijdens de voorgaande keren dat we de weerstandslijn wisten te bereiken, wist de obligatierente de maanden daarna flink in waarde te dalen.

Dat is echter niet het enige. Wall Street werd tijdens die keren ook geconfronteerd met gigantische correcties. Tijdens de laatste twee keren werden we zelfs geconfronteerd met een nieuwe Bear Market.

Mocht de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie binnenkort weer een plafond bereiken, dan is het verstandig om de veiligheidsriemen extreem goed aan te trekken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)