De New York Stock Exchange heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse beurscommissie om 5 Bitcoin-ETFs te lanceren op basis van Bitcoin futures. Via deze ETFs kunnen beleggers op de aandelenmarkt inspelen op een stijging of daling van Bitcoin.

Na de lancering van Bitcoin futures op de CBOE en de CME lijkt het slechts een kwestie van tijd vooraleer er ook Bitcoin-ETFs worden gelanceerd. Via deze ETFs kan men op de aandelenmarkt inspelen op de richting van de Bitcoinprijs. De NYSE vraagt nu aan de Amerikaanse SEC de toestemming om 5 Bitcoin-ETFs te lanceren:

Bull Funds 1,25X – 1,50X en 2X

Deze Bitcoin-ETFs spelen in op een stijging van Bitcoin met een hefboom. De bedoeling is om de prijs van Bitcoin op dagelijkse basis op te volgen. Indien Bitcoin op een dag met 10% stijgt, zal de eerste ETF 12,5% stijgen, de 2e ETF 15% en de laatste ETF 20%.

Uiteraard geldt dit ook omgekeerd. Indien Bitcoin op een dag met 10% daalt, zal de hefboom ook deze kant op werken met verliezen van 12,50%, 15% en 20%.

Bear Funds 1X en 2X

Deze Bitcoin-ETFs geven beleggers de mogelijkheid om geld te verdienen aan een daling van Bitcoin. Wanneer Bitcoin op een dag met 10% daalt, zullen deze ETFs respectievelijk met 10% en 20% stijgen.

Ook hier werkt uiteraard de hefboom naar de andere richting. Een stijging van Bitcoin van 10% op dagbasis resulteert hier in een daling van respectievelijk 10% en 20%.

NYSE parent ICE files for bitcoin ETF from CNBC.

Goedkeuring

Er zijn in het verleden al meermaals pogingen gedaan om Bitcoin-ETFs naar de aandelenmarkt te brengen. Deze werden tot op heden steeds afgekeurd. Een van de voornaamste redenen om Bitcoin-ETFs af te keuren in het verleden, was het gebrek aan Bitcoin futures. Dat is nu van de baan nadat in december 2 beurzen, de CBOE en de CME, begonnen met het verhandelen van deze futures.

Maar het blijft in ieder geval afwachten hoe de Amerikaanse beurswaakhond SEC met de nieuwe informatie gaat doen. De mainstream adaptatie van Bitcoin zou met een ETF weer een stap dichterbij komen.

Bronnen: CoinTelegraph + CNBC

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven