De prijs van 1 Bitcoin daalde van $1.300 op minder dan een uur. Het zakte daarmee van boven $13.000 tot onder $12.000. Eind vorig jaar piekte Bitcoin nog op een voorlopig hoogtepunt van ongeveer $20.000. Ook de rest van de cryptomarkt deelt in de klappen. Van de 100 grootste cryptomunten is er geen een die de laatste 24 uur een positieve prijsreactie kan voorleggen.
Bitcoin heeft vooral last van regulering in China en Zuid-Korea. In China gaan er stemmen op om ook het mijnen van Bitcoins te verbieden. China is ’s werelds grootste producent van Bitcoins. Officieel luidt het dat China vooral het elektriciteitsverbruik wil terugdringen. Zo zouden belastingvoordelen voor cryptominers verdwijnen.
En ook de Zuid-Koreaanse overheid wil de cryptogekte inperken. Er was zelfs sprake van een volledig verbod zoals in China, maar die geruchten werden later weer ontkend. Zuid-Korea wil echter wel het speculatieve van cryptomunten aanpakken.
Joachim Wuermeling van de Duitse centrale bank zei op een event in Frankfurt dat cryptomunten op globale schaal moeten gereguleerd worden. Cryptomunten kennen geen grenzen en zijn daarom moeilijk te reguleren binnen een bepaalde regio of land, aldus Wuermeling, dit moet dus op globale schaal worden aangepakt.
“Effective regulation of virtual currencies would therefore only be achievable through the greatest possible international cooperation, because the regulatory power of nation states is obviously limited.”
De totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten piekte eerder deze maand op $830 miljard maar zakt door de recente selloff terug tot onder $550 miljard. Dit is een daling van meer dan 35%.
Foto Credit: iStock
De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten
Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:
- Strategieën
- Tips
- Aanbevelingen
- Gidsen
- Een 24/7 professionele helpdesk
- Een bewezen trackrecord