Eens om de zoveel jaar is het weer van dat, dan laat de mens zich weer eens van zijn meest hebberige kant zien. Vaak gebeurt dit op momenten van grote technologische veranderingen. Men ziet het potentieel wel, maar men vergeet dat waardering ook een rol speelt. De bubbel die vroeg of laat barst, laat velen in puin achter. Gaat de cryptomarkt ook die kant op?

In het begin van de 20e eeuw was er de uitvinding van de radio, auto’s, vliegtuigen, elektriciteitsnetwerken, … het zorgde voor een enorme bubbel op de aandelenmarkt. Beleggers waren overtuigd dat deze nieuwe technologieën de wereld zouden veranderen. Dat was ook zo, maar niet tegen eender welke prijs. Het leeglopen van deze bubbel op Black Tuesday was uiteindelijk de aanleiding voor de Grote Depressie van 1929-1939.

Eind vorige eeuw zagen we dit fenomeen nog eens opnieuw met de opmars van het internet. Bedrijven als Netscape, Yahoo, Amazon, Microsoft, Intel, … zouden de wereld veranderen via het internet. Dat was ook zo, maar niet tegen eender welke prijs. Het leeglopen van de internetbubbel was een van de meest destructieve periodes voor beleggers ooit.

Vandaag ontstaat opnieuw zo’n technologische verandering die de wereld gaat veranderen: blockchain en cryptomunten.

Beleggers storten zich op deze markt, alleen omdat de prijzen stijgen. HODL is het codewoord omdat alles altijd stijgt. Het onderliggende project of de waardering van de munt is niet belangrijk. Het rijmt verdacht veel met de bubbel begin en eind vorige eeuw.

Ook nu zal de technologie overleven én de wereld veranderen, maar ook nu zal dit niet gebeuren tegen eender welke prijs. Waardering is echter pas van belang, wanneer de bubbel leegloopt. Het bepaalt hoe diep je kan vallen. Wanneer dat gaat gebeuren, kan echter niemand vertellen.

Cryptospecialist Mike Novogratz zei ooit dat de cryptomarkt de grootste bubbel uit de geschiedenis van de mensheid zal worden. Dat betekent dat je dus ook ontzettend veel geld kan verdienen zolang de bubbel groeit.

Bron: Freehostia

Foto Credit: iStock

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven