Volgens Ray Dalio van ’s werelds grootste hedge fund Bridgewater, is dit het ideale moment om je geld te investeren. We zitten in een ‘Goldilocks’-scenario en er staat nog veel geld te wachten om te investeren. Wie nu niet gaat beleggen, moet het nooit doen.

Ray Dalio kent het een en ander over de financiële markten. Sinds 1975 bouwde hij Bridgewater uit van zijn appartement tot een hedge fund met $160 miljard in beheer. Vandaag is een goed moment om je geld aan het werk te zetten, zegt Dalio, “If you’re holding cash, you’re going to feel pretty stupid.”

Volgens de miljardair is inflatie geen probleem op dit moment, is er een goede economische groei en komt er stimulering vanuit de overheid door middel van belastingverlagingen. We zitten in de late fase van de cyclus die vaak gepaard gaat met een blowoff van de markten.

Ray Dalio: US markets in ‘beautiful Goldilocks’ period from CNBC.

Het grootste gevaar is de rente

Er staat nog veel geld aan de zijlijn, zegt Dalio. De markten zullen overspoeld worden met liquiditeiten. Wie nu nog cash aanhoudt, zal daar in de toekomst spijt van krijgen.

Het grootste gevaar ziet Dalio uit de hoek van de centrale banken. De centrale banken zijn verantwoordelijk voor de gigantische hoeveelheid liquiditeiten die nu de markten kunnen overspoelen. Maar ze kunnen ook te hard aan de handrem trekken.

Wanneer de centrale banken en de Federal Reserve in het bijzonder de rentevoet te snel optrekt, zullen de prijzen weer dalen.

You can’t have a significant rise in interest rates without knocking over the whole asset markets. The “Fed is going to determine what the level of real interest rates are.

Bron: CNBC