Volgens de legendarische belegger Jeffrey Gundlach staat de goudprijs op het punt om uit te breken. En niet alleen goud gaat het goed doen, de volledige grondstoffensector is klaar om alle andere activa achter zich te laten. Goud en grondstoffen zijn de beste beleggingen die je momenteel kan doen, aldus Gundlach.

Wanneer je naar de grafieken van goud en grondstoffen kijkt, zie je ongeveer hetzelfde, aldus de topman van DoubleLine Capital. Na jaren van bodemvorming staan ze op het punt om uit te breken. Vooral de zwakkere Amerikaanse dollar maakt goud en grondstoffen interessant. Ook Goldman Sachs hintte recent op hun voorkeur voor grondstoffen.

Dollar cycles are persistent and fairly predictable . . . We had a big down year in 2017, which was against all consensus forecast. And in 2018, the dollar is off to a bad start. And usually when you have a bad year, it is followed by one or two more bad years,”

Lees ook: Deze kans om rijk te worden met grondstoffen krijg je maar eens om de 20 à 30 jaar

Grondstoffen als diversificatie op aandelen

Grondstoffen zijn bijzonder goedkoop en mag je als belegger niet meer negeren. Veel mensen denken dat grondstoffen niet kunnen stijgen in een stijgende rentecyclus van de Federal Reserve, maar juist het tegenovergestelde is waar.

Goud en grondstoffen zijn bijzonder interessant als indekking tegen een hogere inflatie en als diversificatie in een portefeuille. Grondstoffen hebben een lage correlatie met andere activa en kunnen daarom perfect dienen als diversificatiemiddel.

De Bloomberg Commodity index bodemde begin 2016 en zette sindsdien een mooi herstel in. Nu is het klaar om echt uit te breken.  Er zit nog veel benzine in de tank voor grondstoffen ten opzichte van aandelen, aldus Gundlach.

Bon: Kitco