Cryptomunten zijn haast niet meer weg te denken, zelfs Jan met de pet kent ze ondertussen. Dat komt omdat het onderwerp de laatste maanden aardig wat media-aandacht heeft gekregen door het spectaculaire parcours van de populaire bitcoin. Zelfs op facebook worden er advertenties getoond voor cryptomunten en ICO’s, maar daar komt weldra verandering in.

Het advertentiebeleid van Facebook wordt om de haverklap gewijzigd en geoptimaliseerd om hun gebruikers doelgerichte en ‘nuttige’ reclamebeelden te laten zien. Waar ze echter geen fan van zijn, is hun users op het verkeerde been zetten door middel van het vertonen van misleidende en bedrieglijke advertenties.

En bovenaan dat lijstje werd onlangs een wel heel populair onderwerp geplaatst, namelijk cryptomunten en ICO’s (initial coin offerings). Rob Leathern, product director bij Facebook, liet in een blogpost weten dat, alles wat gerelateerd is aan dubieuze financiële praktijken, niet meer vertoond zal worden op Facebook ter bescherming van hun gebruikers.

Scam alert

Het is langer gekend dat er ontzettend veel ICO’s worden opgericht om bepaalde cryptomunten al dan niet te kunnen lanceren, maar het probleem is vaak dat dit niet geregulariseerd wordt door overkoepelende instanties en dat maakt het gemakkelijk om valse praktijken te beoefenen.

Er zijn ondertussen al aardig wat ICO’s georganiseerd geweest met als doel om gewoon geld in te zamelen waarna de oprichters dan verdwijnen met de noorderzon. Het zijn deze toestanden waar Facebook niets van wilt weten en neemt dus het zekere voor het onzekere door zulke advertenties niet meer te displayen op hun website.

Facebook zet hiermee de toon voor andere bedrijven, verschillende sociale platformen zullen wellicht kort volgen. Zowel Instagram en Audience Network gaan in de nabije toekomst hun advertentiebeleid ook aanpassen om hun gebruikers te behoeden van malafide cryptomunten en ICO’s.

Bronnen: CCN, Cointelegraph

Foto: Simon – Pixabay