Charlie Lee kondigde op Twitter aan dat Litecoin 2 nieuwe betaaldiensten gaan aanbieden. In eerste instantie zal LitePay gelanceerd worden. Dit wordt een bijzonder grote stap voorwaarts voor de cryptomunt. Litecoin zal voor ontzettend veel betaaldiensten en handelaars beschikbaar worden als betaalmiddel.

LitePal wordt later op het jaar verwacht. Volgens de officiële website zal Litecoin dan gebruikt kunnen worden bij andere betaaldiensten als PayPal, Western Union, Bitcoin en Litecoin. Deze betalingen kunnen dan uitgevoerd worden aan een zeer lage kostprijs.

LitePay maakt Litecoin beschikbaar als betaalmiddel overal waar er betaald kan worden met VISA. Het zal betalingen onmiddellijk kunnen omzetten van dollar naar LTC en omgekeerd. Hiervoor zal slechts 1% kosten worden aangerekend. Ter vergelijking, kredietkaartmaatschappijen rekenen vandaag zo’n 3% kosten aan.

Via LitePay kunnen bedrijven Litecoin aanvaarden als betaalmiddel zonder dat ze zich zorgen moeten maken over de volatiliteit van de cryptomunt. De betalingen worden direct uitgevoerd en gesetteld met hun bankrekening. Dit is eenzelfde systeem als BitPay dat echter $5 per transactie vraagt en veel trager zou zijn.

Gebruikers zouden ook hun Litecoins kunnen omwisselen naar dollars en omgekeerd via bankautomaten in combinatie met hun VISA-kaart.

Litecoin naast Bitcoin

Hiermee treedt Litecoin steeds meer in de voetsporen van Bitcoin. Bedrijven die cryptomunten aanvaarden, zullen in eerste instantie Bitcoins aanvaarden. Maar door de groei van de cryptomunt kijken deze bedrijven in tweede instantie steeds meer ook naar Litecoin.

Charlie Lee kondigde ook nog een update aan waarbij de kostprijs van Litecoins verder verlaagd wordt. Door deze belangrijke update zet Litecoin een nieuwe stap om de ultieme betaalcoin te worden onder de cryptomunten. Het is nu al een goedkoper en sneller alternatief dan Bitcoin en Litecoin krijgt steeds meer mainstream adaptatie.

Bronnen: Finance MagnatesProfit Confidential